Voordelen aandelen kopen

Beleggen in aandelen brengt veel risico met zich mee en is toch erg populair bij vele beleggers. Als men praat over beleggen dan doelt men vaak op het kopen of verkopen van aandelen. Dit komt door het aantrekkelijke rendement en alle andere voordelen dat beleggen in aandelen met zich meebrengt.

Rendement

Een rendement van 7% of meer is bij een investering in aandelen geen uitzondering. Dit rendement ligt zo hoog door het hoge risico dat je loopt. Dit hoge rendement bestaat uit dividendrendement en koersrendement.

Het dividendrendement is de vergoeding die je van de onderneming ontvangt als de onderneming voldoende winst behaald. Als aandeelhouder van een gewoon aandeel ben je niet verzekerd van dividendrendement. Preferente aandeelhouders hebben wel de garantie op een uitkering van dividendrendement. Zij worden ook eerder terug betaald dan normale aandeelhouders wanneer de onderneming failliet gaat.

Het koersrendement wordt behaald wanneer je een aandeel voor meer verkoopt als waarvoor je ze hebt gekocht. De waarde van aandelen kan sterk veranderen door berichtgevingen, winstverwachtingen of trends in de sector. Hierdoor kan een heel hoog koersresultaat worden behaald maar kun je ook veel geld verliezen.

Spanning van aandelen kopen

Het kopen van een aandeel is een van de spannende vormen van beleggen. Dit komt omdat je een hoog risico loopt en ook een hoop geld kunt verdienen. Deze uitdaging maakt beleggen in aandelen zowel populair bij beginnende beleggers als ervaren beleggers.

Gouden investering voor later

Doordat een aandeel geen einddatum heeft kunnen aandelen een ideale investering zijn voor de toekomst. Beleggen in veel belovende jonge bedrijven kan jou of je kind(eren) een goud financieel vooruitzicht bieden. Een juiste investering kan ervoor zorgen dat je eerder met pensioen kunt of heerlijk kunt gaan reizen.