Online broker kiezen

Wanneer je wilt gaan beleggen op het internet is de keuze met welke online broker je gaat handelen van groot belang. Dit komt omdat de kosten per online broker kunnen verschillen. En voor een maximaal rendement is het van belang dat je deze kosten goed onder de loep neemt. Welke broker het beste en voordeligste voor jou is hangt af van veel verschillende factoren. Om jou de beste keuze te laten maken staan de belangrijkste factoren hieronder beschreven.

Koopfrequentie

Met de koopfrequentie wordt bedoeld hoe vaak jij van plan bent een transactie te maken via een online broker. Dit is van belang omdat de meeste online brokers transactiekosten rekenen. Als je veel transacties denkt te gaan maken is het voor jou van belang dat je de broker kiest met de laagste transactiekosten.

Ook zijn er brokers die kosten in rekening brengen als je een lange tijd geen transactie hebt gedaan. Dit staat echter wel altijd duidelijk aangegeven bij de online broker.

Kapitaal

De hoogte van het kapitaal dat je wilt gaan investeren is een belangrijke factor in het keuze proces. Een hoger kapitaal vergt meer advies en deskundigheid van de broker. Het is daarom verstandig om met een groot kapitaal te kiezen voor een broker met veel ondersteuning. Deze broker is niet vaak de voordeligste broker die je op het web kunt vinden.

Nederlandse ondersteuning

De vele grote online brokers doen vaak een poging om Nederlanders in hun eigen taal ondersteuning te bieden in de vorm van een klantservice via email of telefoon. Het is echter niet vanzelfsprekend als je met een internationale online broker in zee gaat.

Stortingsbonus

In de strijd om de beginnende belegger bieden bijna alle online brokers een stortingsbonus aan. Je ontvangt dan extra geld in je account als je geld stort bij deze online broker. Met dit extra geld kun je meer investeren dan zonder deze bonus. De bonus is vaak 20 tot 50 % van het gestorte bedrag.

Gratis online broker testen

Online brokers zoals Plus500 en Markets bieden je de mogelijkheid om een demo-account aan te maken. Hiermee kun je het handelsplatform testen op gebruiksgemak zonder risico te lopen om geld te verliezen. Deze kosteloze vorm van beleggen zorgt er ook voor dat je meer praktijkervaring opdoet in het online beleggen

Start met gratis oefenen »