Online aandelen kopen

Als men praat over beleggen op het internet bedoelt men meestal online aandelen kopen. Dit komt omdat aandelen kopen de populairste beleggingsvorm is. Het hoge rendement dat een investering in de juiste aandelen kan opleveren maakt aandelen kopen erg in trek. Door de komst van het internet is het mogelijk om te beleggen in aandelen door online aandelen te kopen.

Voordelen online aandelen kopen

  • 24/7 beleggen op de wereldmarkt
  • Kosten lager dan bij het kopen van normale aandelen
  • Meer koopkracht door het hefboomeffect
  • Snel reageren op veranderingen in de markt via het web

CFD beleggen

Als je via een online broker aandelen wilt kopen dan kun je vaak alleen CFDs kopen. Een CFD is een contract tussen jou en de online broker zonder einddatum. Je wordt met het kopen van CFDs geen eigenaar van de aandelen en rechten zoals stemrecht vervallen. Je kunt met een CFD inspelen op koersveranderingen van bijvoorbeeld aandelen Apple, Aandelen facebook of aandelen KPN. Je verwacht dan een stijging of daling van de waarde van deze aandelen.

Hefboomeffect

Veel online brokers bieden een hefboomeffect aan. Dit betekend dat je tot wel 400 x meer koopkracht krijgt met je te investeren kapitaal. Pakt de investering goed uit dan kun je door dit hefboomeffect met een kleine investering een extreem hoog rendement behalen. Komen je verwachtingen echter niet uit dan kun je al heel snel je inzet verliezen. Het is daarom belangrijk om de risicos die aan het hefboomeffect vastzitten goed te begrijpen.

Waar online aandelen kopen

Het kopen van aandelen via het internet kan bij n van de vele online brokers. De online broker is de tussenpersoon waar jij bij kunt investeren. Veel van deze online brokers vragen geen commissies maar transactiekosten. Als je veel wilt gaan handelen is het van belang om de laagste transactiekosten te vinden. Wil je minder actief gaan beleggen dan is service misschien belangrijker voor je.

Om je bij de keuze voor een online broker te helpen kan ik je het artikel online broker kiezen adviseren.