Leren beleggen

Beleggen kan iedereen. Maar succesvol beleggen moet je leren. Dit kan je leren door veel naar experts te kijken, boeken te lezen, een cursus te volgen of gewoon heel veel online oefenen. Om jou in het beleggingsavontuur te helpen is dit artikel geschreven.

Beleggen kan je leren

Iedere ervaren belegger is begonnen als beginner. Ook de meest succesvolste en meest visionaire beleggers die je kent. En veel van deze beleggers zijn bereid om hun ervaringen, valkuilen en tips met je te delen. Er zijn namelijk tal van boeken geschreven door of over de succesvolle strategieën van deze beleggers. Om van ze te leren hoef je alleen wat tijd en geld te steken in een leuk boek.

Cursus beleggen

Wil je echt alles weten over de beurs en hoe je er geld op kunt verdienen? Overweeg dan eens een cursus beleggen voor beginners. Op zo’n cursus leer je precies wat nodig is om succesvol en verantwoord te beleggen op de beurs. Als je al wat meer ervaring hebt leer je op een cursus beleggen voor gevorderden de ingewikkelde producten waar je geld mee kunt verdienen.

Een thuiscursus van LOI of NHA maakt het mogelijk om beleggen te leren vanuit je eigen huis. Je kunt studeren wanneer je wilt, na je werk bijvoorbeeld of voor de sportwedstrijd van je zoon. Deze flexibele manier van studeren maakt de cursus populair onder werkend Nederland.

Gratis oefenen

Bij veel verschillende online brokers kun je een gratis oefenaccount aanmaken. Op zo’n oefenaccount kun je risicoloos en gratis beleggen op de wereldwijde markt. Zo kom je er achter of jouw analyses en voorspellingen correct waren. Je leert op een leuke praktijkgerichte manier de kneepjes van het online beleggen.

Succesvolle beleggers volgen

Door een account aan te maken bij eToro of Markets.com kun je succesvolle beleggers volgen. Je kunt met één klik op knop de beleggingen van deze beleggers kopiëren. Zo hoef je niet zelf de moeilijke keuzes van kopen of verkopen te maken. Uiteraard dien je wel een goede belegger te vinden die je kunt volgen. En helaas bieden eerder behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Maar een succesvolle belegger kan jou geld opleveren.