Investeringstrends 2013

Het vinden van goede investeringen in 2013 zal een hoop geduld vereisen. Misschien moet je landen, sectoren of bedrijven overwegen waar je nooit eerder aan dacht. Technologie biedt nog vele investeringskansen maar hierbij is geduld de sleutel. Beleggen in opkomende markten is nu stukken makkelijker door de komst van grote online brokers.

Technologie

Een deel van de hype rond investeringen in technologie komt van het Amerikaanse Apple. Het aandeel was tot september 2012 70% in waarde gestegen maar daalde wat in waarde in oktober in november. De aandelen Apple waren in 2012 nog steeds 30% meer waard dan het jaar ervoor.

Als je kijkt naar de trendlijn van Aandelen Apple dan zie je dat de Appel koers waarschijnlijk zal gaan stijgen. Dit maakt aandelen Apple ťťn van de meest belovende investeringstrends van dit jaar. Presteert het Apple aandeel sterk dan zal de hele technologiesector een goed jaar hebben. Andersom kan een tegenvallende Apple koers de gehele markt naar beneden trekken.

Smartphones en tablets zijn overal. Het is nu de vraag of Apple met nieuwe modellen de markt nog meer kan penetreren. Daarom staan er nieuwe technologieŽn en producten aan te komen de komende jaren, van Apple of van een andere technologie-gigant.

Opkomende markten

Beleggen in opkomende markten biedt een groter groeipotentieel dan beleggen in volwassen markten zoals de Nederlandse, Amerikaanse of Engels markten. Dit komt omdat opkomende markten meer beleggingsmogelijkheden met hoge rendement kan bieden. Deze opkomende markten hebben de afgelopen jaren zeer goed gepresteerd op de beurs. De trendlijn laat dan ook zien dat dit ook in 2013 voor veel beleggers een investeringskans biedt.

Enkelen zeer succesvolle opkomende markten zijn Mexico, MaleisiŽ, Zuid-Afrika en ArgentiniŽ. Hoewel deze laatste in 2011 en 2012 in een neerwaartse trend verkeerd, zijn de verwachtingen voor de Argentijnse markt zeer goed.

Conclusie

Kijken we naar de toekomst van beleggen, dan is alles onzeker en is niks te garanderen. Elke kans die je ziet is uniek en heeft zijn eigen rendement en risico. De opkomende markten zoals Mexico en MaleisiŽ zijn nog steeds sterk en zullen dit waarschijnlijk ook blijven. De technologiesector in de verenigde staten Ė waaronder Apple Ė zal waarschijnlijk de komende jaren goed presteren. Een investering in Zuid-Afrika en ArgentiniŽ is een lange-termijn investering die zich waarschijnlijk wel zal terug betalen. Houd de risicoís goed in de gaten en sluit 2013 af als een succesvol beleggingsjaar.