Duurzaam beleggen

Door duurzaam te beleggen verdien je naast rendement ook een schone, eerlijke en leefbare maatschappij. Bij zo’n investering beleg je in groenfondsen, maatschappelijke projecten of deel je rendement met goede doelen. Deze groenfondsen beleggen alleen in projecten die door de overheid zijn gekeurd als milieuprojecten. Je kunt hier denken aan beleggen in windmolenparken of ander groene energie. Ook bedrijfspanden die energiezuinig zijn of biologische producten kunnen hiertoe behoren.

Maatschappelijk verantwoord

Wat heb je aan je rendement en geld als de aarde vervuilt en onbewoonbaar is? Beleggen in maatschappelijk verantwoorde projecten is essentieel als je optimaal wilt genieten van je kapitaal. Dit kan bijvoorbeeld door te beleggen in groene energie. Dit is niet alleen maatschappelijk verantwoord maar heeft ook grote potentie voor de toekomst.

Rendement & Fiscaal voordeel

Het rendement op groen beleggen ligt vaak lager dan op andere beleggingen. Maar door het fiscale voordeel op duurzaam beleggen is deze vorm van beleggen toch heel populair. Zo mag je in 2013 tot een bedrag van €56.420 groen sparen of beleggen. Ook ontvang je korting op je inkomstenbelasting. Als je dit bovenop het rendement telt dan is groen beleggen financieel gezien niet veel minder interessant dan bijvoorbeeld beleggen in obligaties.

Goede doel

Wil je beleggen met een goed gevoel dan is het verstandig om eens te kijken naar de beleggingsproducten van triodos en ASN bank. Deze twee bedrijven bieden de mogelijkheid om een deel van je rendement te schenken aan goede doelen. Deze schenking wordt gedaan voordat je wordt uitgekeerd. Het voordeel is dat je hier geen belasting over hoeft te betalen.

Hoogste rendement

Wil je het hoogst mogelijk rendement behalen? Dan kun je er beter voor kiezen om te beleggen in andere financiële producten. Hoewel het fiscaal voordeel duurzaam beleggen financieel aantrekkelijk maakt is dit niet het belangrijkste. Het gaat om meer dan alleen financieel gewin. Duurzaam beleggen gaat over goed zijn voor de wereld en een mooie toekomst voor jou en de volgende generaties.