Defensieve aandelen kopen

Aandelen kunnen we verdelen in agressieve aandelen en defensieve aandelen. Aan agressieve aandelen zitten grote risico’s en kun je snel je volledige inzet verliezen. Defensieve aandelen zijn aandelen waar je relatief veilig in kunt beleggen. Dit kan dus een goede spaarpot voor later zijn.

Wat zijn defensieve aandelen

Defensieve aandelen hebben een stabiele dividenduitkering. Deze ondernemingen hebben in het verleden altijd een vast en acceptabel dividendrendement uitgekeerd. Het bezitten van defensieve aandelen zorgt dus voor een constante en stabiele inkomstenstroom.

Aandelen die in de defensieve categorie vallen zijn ook zeer stabiel in waarde. Dit heeft als voordeel dat je niet snel geld zult verliezen doordat de waarde daalt. Het nadeel is dat de mogelijkheid op koersrendement hierdoor minimaal is.

Risico’s van defensieve aandelen

Het beleggen in defensieve aandelen is een relatief veilige investering. Doordat koersschommelingen zelden voorkomen, loop je weinig tot geen risico op koersverlies. Houd er echter rekening mee dat het risico van defensieve aandelen nihil is, maar wel bestaat. Zo kun je ook op defensieve aandelen je geld verliezen. Het is daarom verstandig om alleen te beleggen met geld dat je niet op kort termijn nodig hebt.

Rendement defensieve aandelen

Het rendement op defensieve aandelen ligt lager dan op andere aandelen. Dit komt door het minimale risico dat je loopt op deze belegging. Het rendement bestaat uit dividendrendement. Het dividendrendement van defensieve aandelen is stabiel. Dit betekend dat je iedere maand of ieder jaar een stabiele inkomstenstroom uit deze aandelen haalt.

Spaarpot voor later

Beleggen in defensieve aandelen is een mooie investering voor later. Dit komt omdat de waarde van deze aandelen niet veel schommelt. Zo kun je geld veilig stellen voor een volgende generatie. En hoewel geld op een spaarrekening minder risico met zich meebrengt, is beleggen in dit type aandelen verstandiger. Je loopt namelijk weinig risico en ontvangt meer rendement dan van de bank.