Wat zijn aandelen?

Een aandeel is een bewijs dat je mede-eigenaar bent van een onderneming. Deze onderneming gebruikt het geld dat je hiervoor betaald om investeringen te doen of om zijn financiŽle positie te verbeteren. In ruil voor je geld ontvangt je rendement wanneer de onderneming winst maakt.

Lees meer »

Voordelen aandelen kopen

Beleggen in aandelen brengt veel risico met zich mee en is toch erg populair bij vele beleggers. Als men praat over beleggen dan doelt men vaak op het kopen of verkopen van aandelen.

Lees meer »

Risico's van aandelen kopen

Beleggen in aandelen brengt grotere gevaren met zich mee dan het gemiddelde financiŽle product. Het is belangrijk om de risicoís van dit financiŽle product goed voor ogen te hebben. Maar als belegger wil jij weten welke risicoís dit precies zijn en hoe je ze kunt minimaliseren.

Lees meer »

Waar aandelen kopen

Om aandelen te kopen kun je terecht bij traditionele brokers zoals je bank of via het internet bij een online broker. Hierin zit het voornaamste verschil in de kosten.

Lees meer »

Welke aandelen kopen?

Bij het beleggen in aandelen heb je keuze uit duizenden aandelen wereldwijd. Je kunt er dan voor kiezen om in een fonds te beleggen waar de aandelen al voor jou gekozen zijn.

Lees meer »

Preferente aandelen

Naast de gewone aandelen heb je ook nog de preferente aandelen. Preferente aandelen kunnen eerder hun geld vorderen bij faillissement van de onderneming.

Lees meer »

Agressieve aandelen kopen

Aandelen zijn te verdelen op risico, doel en groeipotentie. In dit artikel verdelen we de aandelen in agressieve aandelen en defensieve aandelen.

Lees meer »

Buitenlandse aandelen kopen

Investeren in het buitenland, het kan op enkele drukken op de knop. Maar een investering buiten de landsgrenzen kan extra risicoís met zich meebrengen.

Lees meer »