Chinese aandelen

Er zijn weinig investeringsmogelijkheden die meer hoofden hebben toen draaien dan de kans om in China te investeren. Hoewel de populariteit van investeren in China mogelijk een hype is, bewijzen de cijfers en feiten waarom China de aandacht van beleggers verdiend. Met 1,3 miljard chinezen is bijna 20% van de wereldbevolking woonachtig in dit land. De investeringsmogelijkheid begint bij deze 20%.

De verstedelijking van China heeft geleid tot de indrukwekkende groei van de Chinese Economie. En de verwachting is, dat deze verstedelijking alleen maar zal toenemen. Dit betekend dat de Chinese economie alleen maar zal blijven groeien voor de komende jaren.

Rendement & Risico

Het rendement op een investering in China kan enorm zijn, maar iedere verstandige belegger weet dat er ook grote risico’s aan verbonden zijn. Begrijp echter ook dat risico het investeren niet moet afschrikken. Als je geen risico neemt zal je nooit veel geld verdienen uit beleggen. In plaats daarvan, moet het risico worden begrepen, zodat het goed kan worden verantwoord.

Chinese aandelen

Door de populariteit van Chinese beleggingen is er een overvloed aan beleggingsproducten te vinden. Door dit grote aanbod kun je sommige aandelen beter niet kopen en dit overlaten aan de beleggers die veel risico nemen. Dat gezegd hebbende, probeer ik je te wijzen op de aandelen die wel verantwoord zijn om te kopen.

De veiligste belegging is het investeren in ondernemingen die je kent, zoals Nederlandse ondernemingen of grote Amerikaanse bedrijven. Deze ondernemingen proberen uit te breiden in China. Je slaat twee vliegen in één klap. Je hebt namelijk de regels van het thuisland en het groeipotentieel van China. Je kunt hier denken aan investeringen in Apple aandelen en Coca-Cola.

Conclusie

Het is niet te ontkennen dat de Chinese economie de komende decennia een economie is waarnaar je moet omkijken. Het is onvermijdelijk dat de groei van de Chinese economie de komende jaren de wereldeconomie met zich mee zal trekken. De economie zal groeien en daarmee de beleggingskansen ook. Beleggers moeten rekening houden met de risico’s en valkuilen. Leg je focus op de ondernemingen die goed met hun aandeelhouders omgaan. En wees niet bang om de Chinese aandelengrens over te gaan.