Beleggen op het internet

Beleggen op het internet, het wint al jaren in populariteit. Dit komt door de vele voordelen die online beleggen heeft ten opzicht van traditioneel beleggen. Het is niet voor niets dat duizenden Nederlands beleggers op het internet geld verdienen via online beleggen. Ontdek de geheimen van het online beleggen. Beleggen online, ga jij de uitdaging aan?

Voordelen online beleggen

Beleggen via het internet brengt een groot voordeel met zich mee als je kijkt naar de kosten. De kosten van online beleggen liggen vele malen lager dan de beleggen via een tussenpersoon als een bank. Dit komt omdat het uitvoeren van orders veel minder tijd kost via het internet dan via de traditionele weg. Dit maakt beleggen online veel voordeliger. En zo behaal je maximaal rendement

De kracht van online beleggen is ook dat je razendsnel kunt reageren op veranderingen op de markt. Je kunt namelijk bij veel online brokers zelfs beleggen via je mobiele telefoon. Doordat de markt van online beleggen 24/7 doorgaat hoef je niet te wachten totdat de beurs opengaat. Je kunt al een optie openen terwijl de beurzen nog dicht zijn.

Ook hebben grote online brokers vaak een veel breder aanbod dan je eigen bank. Zo kun je via het internet beleggen in duizenden financiële producten wereldwijd. Je kunt aandelen kopen in opkomende markten zoals Mexico en Argentinië met één druk op de knop.

CFD handel

Als je belegt via een online broker dan koop je een CFD. Een CFD is een contract met de broker waaraan een onderliggende waarde zit. Zo zegt je contract dat je 10 aandelen Apple hebt gekocht terwijl je hier niet echt eigenaar van bent. Aan het kopen van CFD’s zit vaak een hefboomeffect vast. Zo kun je met een klein kapitaal meer CFD’s kopen. Het voordeel is dat je ook met een klein kapitaal een hoog rendement kan behalen.