Agressieve aandelen kopen

Aandelen zijn te verdelen op risico, doel en groeipotentie. In dit artikel verdelen we de aandelen in agressieve aandelen en defensieve aandelen. Het kopen van agressieve aandelen wordt in dit artikel uitgebreid besproken. Dit komt omdat de risico’s op deze aandelen groot zijn, maar er gigantisch rendement te behalen valt.

Wat zijn agressieve aandelen

Agressieve aandelen zijn aandelen met een zeer onstabiele waarde. Deze aandelen kunnen de ene dag veel geld waard zijn maar de andere dag waardeloos. Dit komt omdat de waarde van deze aandelen sterk wordt beïnvloed door winstverwachtingen, valuta-waarde en berichtgevingen in het nieuws.

Ook het dividend op deze aandelen is zeer onstabiel. Hierdoor kan het zijn dat je één of enkele jaren helemaal geen rendement ontvangt. Dit zorgt ervoor dat je alleen nog maar koersrendement kunt behalen. En doordat het dividend uitblijft, zal het te behalen koersrendement alleen maar dalen.

Voorbeelden van agressieve aandelen zijn bijvoorbeeld Aandelen Aegon. Aandelen van banken en verzekeraars vallen over het algemeen onder dit type aandelen.

Risico’s agressieve aandelen

De waarde van agressieve aandelen kan van minuut tot minuut enorm verschillen. Een aankoop van veel van deze agressieve aandelen kan je een hoop verlies opleveren. Zo kun je door deze aandelen je volledige inzet verliezen.

Rendement agressieve aandelen

Het rendement op deze aandelen is voornamelijk koersrendement. Door de grote schommelingen in waarde kan het rendement op deze aandelen extreem hoog zijn. Maar om maximaal rendement te behalen is het van essentieel belang dat je timing goed is.

Je kunt jezelf van winst verzekeren door een stop-loose limiet in te stellen op je optie. Dit betekend dat je optie sluit wanneer je een bepaalde winst hebt behaald. Dit limiet stel je in op het bedrag waar jij tevreden mee bent. Zet je dit bedrag te hoog dan kun je het behaalde koersrendement en je inzet volledig verliezen wanneer de waarde daalt.