Aandelen tips

Verstandig en verantwoord beleggen met een optimaal en maximaal rendement. Dat is precies wat veel beleggers willen. Maar de lijn tussen succes en mislukking is smal. Om jou aan de goede kant van die lijn uit te laten komen heb ik een blik van experts opengetrokken in dit artikel.

Beleggen is vertrouwen

Ik begin graag met een Quote van Bill Gross, een van de meest visionaire beleggers ter wereld.

“Do you really like a particular stock? Put 10% or so of your portfolio on it. Make the idea count... Good [investment] ideas should not be diversified away into meaningless oblivion.”

Een Quote is leuk maar wat leer je hier nu uit? Deze succesvolle belegger wilt hiermee duidelijk maken dat als jij vertrouwen hebt in een aandeel, dat je er dan flink in dient te beleggen. Alleen in deze aandelen zal je flink rendement behalen.

Maar je dient er rekening mee te houden dat Bill Gross inmiddels het vermogen heeft om kostbare fouten te kunnen opvangen. Met een klein kapitaal blijft het verstandiger om je inleg te spreiden.

TIPS voor verstandig aandelen kopen

  • Spreid je beleggingsportefeuille en je risico zodat je niet in een klap je inleg kwijt raakt. Want volgens Warren Buffett komt risico voort uit niet weten wat je doet.
  • Beleggen doe je nooit met emoties. Emotie zorgt ervoor dat je niet het maximale uit je belegging haalt en kan je heel veel geld kosten.
  • Wees niet bang om een optie met verlies te sluiten. Je kunt beter dit verlies nemen dan het risico lopen om nog meer geld te verliezen. Hierbij moet je je emoties en eer aan de kant zetten.
  • Investeer alleen geld in financiŽle producten die je volledig begrijpt. Je koopt ook geen televisie als je niet weet wat je ermee kunt.
  • Gebruik analyses, grafieken en ratio's, geen intuÔtieve gevoelens.

Leer van de professionals

Over de succesvolle belegger Warren Buffett zijn inmiddels tal van boeken verschenen. In deze boeken wordt beschreven welke strategieŽn bij deze beleggers succes heeft opgeleverd. Door een kleine investering van tijd en geld leer je de geheimen van succesvol beleggen van professionals.