Aandelen Facebook

De beursgang van het bedrijf Facebook is een beursgang die opmerkelijk is en geschiedenis heeft geschreven. Beleggen in Facebook, een internet-zeepbel die staat te ontploffen? Veel beleggers hebben het risico genomen en wachten in spanning af. In dit artikel probeer ik een duidelijk beeld te schetsen van de Facebook aandelen. Zo ontdek jij of beleggen in aandelen Facebook echt iets voor jou is.

Historie Facebook aandelen

In november 2011 werd de beursgang van Facebook bekend gemaakt. Het onder beleggers toen al populaire bedrijf werd gewaardeerd op een waarde van 100 miljard dollar. En in juni 2012 kregen Amerikaanse beleggers de kans om tegen een koers van $38 mede-eigenaar te worden van het bedrijf.

Na een korte waardestijging op de eerste handelsdag, zakte de waarde van Facebook aandelen onder de uitgifteprijs. Op het laagste punt was het mogelijk om voor iets meer dan $17 aandelen te kopen.
Vandaag de dag is de Facebook koers weer meer waard dan de uitgifteprijs. Dit komt mede door de gestegen advertentie-inkomsten van het bedrijf.

Toekomst Facebook aandelen

De enorme waardendaling van Facebook aandelen op de tweede handelsdag maakt voorspellingen doen over deze aandelen riskant. Als we kijken naar de afgelopen maanden dan heeft het bedrijf de advertentie-inkomsten goed weten te verhogen. De kans dat deze zullen stijgen lijkt dan ook aanwezig.

Facebook aandelen kopen

Het kopen van echte Facebook aandelen zal voor Nederlandse beleggers niet makkelijk zijn. Je kunt wel makkelijk investeren in het bedrijf via een online broker. Je kunt dan een CFD kopen voor het aandeel. Zo profiteer je van koersstijging of koersdaling tegen lage kosten.

Je kunt CFDs kopen door een account aan te maken bij een online broker. De meest bekende online broker is Plus500. Een account aanmaken bij deze online broker kost je niet meer dan 5 minuten.