Aandelen Apple

Beleggen in aandelen brengt veel risico met zich mee maar het kan de rest van je leven veranderen. Zo is het leven van de beleggers die jaren geleden in Apple investeerde financieel gezien heel zonnig geworden. En voor veel rendement behalen uit een investering in het Amerikaanse technologiebedrijf is het nog niet te laat. Op deze pagina wordt gekeken naar het verleden en de toekomst van Apple en de Apple koers.

Historie Apple koers

Aandelen Apple hebben sinds de beursgang een historische groei laten zien. Dit succes werd voornamelijk veroorzaakt door de immens populaire IMac, IPhone Ďs en IPodís. De sterke groei van de Apple aandelen hebben ervoor gezorgd dat enkele (destijds) verstandige beleggers inmiddels miljonairs zijn. De Apple koers behaalde in 2012 een recordhoogte van meer dan $600 per aandeel. Door de toenemende concurrentie op de smartphone markt is de waarde inmiddels gedaald meer dan $500.

Toekomst koers Apple

Nieuwe productaankondigingen zoals een goedkopere IPhone en een nieuwe IPad beloven veel succes voor Apple. Door de succesvolle producten die Apple eerder op de markt bracht wordt verwacht dat de waarde van Apple aandelen flink zal gaan stijgen. Analisten zien Apple aandelen dan ook als een sterk financieel product.

Apple aandelen kopen

Het kopen van echte Apple aandelen is als Nederlander erg lastig. Je kunt er wel voor kiezen om via een online broker een CFD af te sluiten. Een CFD is een contract dat je met de broker hebt om een aandeel tegen een bepaalde waarde te kunnen kopen. Als de koers stijgt dan kun je dit contract met winst verkopen. Je wordt dan geen eigenaar van de aandelen maar kunt toch profiteren van koersstijgingen. Helaas vervallen dan de rechten die je als aandeelhouder hebt zoals stemrecht.

Een account aanmaken bij een online broker kan binnen enkele minuten en 24 uur per dag. Dit betekend dat je vandaag nog aandelen Apple kunt kopen. Wil je eerst // oefenen met beleggen dan kun je ook een oefenaccount aanmaken bij bijvoorbeeld Plus500.