Aandelen Ajax

Beleggers die investeren in AJAX aandelen doen dit over het algemeen niet per se voor het rendement. Deze investeerders zijn vaak echte fans die verbonden willen zijn met de voetbalclub. Omdat de aandeelhouders voornamelijk fans zijn wordt er weinig gehandeld in Ajax aandelen. De echte trouwe fans bieden hun aandelen ook niet voor de verkoop aan als de club sportief in zwaar weer zit.

Historie AJAX

De Amsterdamse voetbalclub is door een stel vrienden in 1900 (officieel) in de hoofdstad opgericht. 17 jaar na de oprichting behaalde Ajax al hun eerste landskampioenschap. 113 jaar na de oprichting heeft Ajax deze prestatie 31 keer herhaald. Ook hebben ze 18 keer de KNVB beker, 4 keer de Champions League en 1 keer de Europa Cup gewonnen. Dit grote succes maakt de voetbalclub historisch gezien één van de succesvolste clubs ter wereld. Ajax is zelfs de zevende meest succesvolle club van de 20ste eeuw geworden.

Waarde Ajax aandelen

De waarde van aandelen kan door extreme stijgingen of dalingen per dag enorm verschillen. Aandelen Ajax zijn hierop een uitzondering. De schommeling in waarde van deze aandelen zijn niet dagelijks aanwezig. Waardevolle transfers, belangrijke gewonnen wedstrijden en gewonnen kampioenschappen hebben echter wel invloed op de waarde van de aandelen. Vooral rond deze momenten is er een sterke verandering in de vraag en het aanbod naar aandelen Ajax.

Rendement aandelen Ajax

Ondanks dat je aandelen Ajax voornamelijk door Fans worden gekocht is er rendement te behalen uit de aandelen. Dit rendement ligt hem voornamelijk in koersrendement. Door een positieve (sportieve) ontwikkeling binnen de club kun je het aandeel voor meer verkopen dan waarvoor je het hebt gekocht.