Aandelen Aegon

Het oorspronkelijk Nederlandse bedrijf biedt aan 47 miljoen klanten in zowel Europa, Amerika en AziŽ financiŽle producten aan. Deze financiŽle producten bestaan uit levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheerproducten. Het bedrijf is ontstaan uit een fusie in 1983 tussen AGO en ENNIA. Het is voor beleggers mogelijk om te investeren in deze succesvolle wereldspeler.

Historie Aegon

Met kostenvermindering, hogere omzetten, internationalisatie en een betere positie op de markt voor ogen is AEGON in 1983 geboren uit een fusie tussen AGO en ENNIA. Dit maakt het bedrijf gelijk de tweede verzekeraar van Nederland met een omzet van 7.000.000.000 gulden.

Door de overnamen van ondernemingen als Scottish Equitable en Royal Guardian in Groot-BrittanniŽ en van Providian en Transamerica in de Verenigde Staten heeft AEGON zich wereldspeler gemaakt.
Tegenwoordig probeert het bedrijf zijn positie wereldwijd te verbeteren in zowel Noord-Amerika als Europa en het verre oosten.

Waarde Aegon aandelen

Aandelen Aegon worden gezien als agressieve aandelen door de extreme schommeling in waard van de aandelen. Dit type aandelen reageert sterk op gebeurtenissen in het nieuws. Aegon aandelen zijn samen met ING aandelen een goed voorbeeld van agressieven aandelen.

Bij het kopen van Aegon aandelen neem je meer risico dan wanneer je defensieve aandelen koopt. Dit maakt aandelen Aegon niet populair bij veel beleggers. Maar aan de hoge risicoís zit ook een hoog rendement.

Rendement Aegon aandelen

Doordat de waarde van Aegon aandelen van dag tot dag extreem kan veranderen zijn er hoge koersrendement mogelijk. Dit rendement behaal je als je het aandeel voor meer verkoopt dan waarvoor je het hebt gekocht. Omdat deze aandelen erg gevoelig zijn voor berichtgevingen in het nieuws is goede timing voor een maximaal (koers)rendement erg belangrijk.